voor professionals

De Basic Trustmethode

Bij Basic Trust werken we middels de Basic Trustmethode. De Basic Trustmethode bestaat uit verschillende werkzame elementen. Belangrijke onderdelen zijn het richten op de opvoeder-kindinteractie, het gebruik van videofeedback, empowerment van opvoeders, uitleg aan opvoeders over de achtergrond van de problemen van het kind (psycho-educatie). Door de psycho-educatie kan, indien nodig, het beeld van de opvoeder over het kind en de relatie worden bijgesteld, waardoor het makkelijker wordt voor de opvoeder om afgestemd te reageren op het kind. Daarnaast wordt er gewerkt aan het versterken van de sensitiviteit en mentaliserende vermogens van de opvoeder (mind-mindedness: het kind als een individu zien met een eigen bewustzijn en met intenties, en in het bijzonder taal geven aan de interne gemoedstoestanden van het kind), 'veilig disciplineren' (niet-afwijzend corrigeren van lastig gedrag) en corrigeren van verwarring scheppend (beangstigend) opvoedgedrag.

De Basic Trustmethode is in 2017 (opnieuw) erkend door de Erkenningscommissie Interventies als "Eerste aanwijzingen voor effectiviteit" en opgenomen in de Databank Effectieve Interventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI).

Naast de Basic Trustmethode wordt er door de behandelaars gebruik gemaakt van andere evidence-based methoden, zoals EMDR, CGT, spel- en bewegingsoefeningen gebaseerd op Sherborne en Theraplay en schematherapie. De invulling van de behandeling wordt altijd afgestemd op de specifieke hulpvraag en behoeften van de opvoeders en kinderen. 
Terug

trainingen en presentaties

Kalender

Februari
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo

professional aan het woord

"In de 3-daagse training vond ik het heel prettig dat theorie en praktisch oefenen steeds afgewisseld werden, zo had ik - onderbouwd - gelijk iets in handen waar ik de volgende dag met clienten mee aan de slag kon"