Behandelgroep Schematherapie

03 juni 2022
voor volwassen geadopteerden (18 jaar of ouder)
download hier de online brochure

Ben je als kind geadopteerd en ervaar je als volwassene steeds terugkerende problemen? Denk bijvoorbeeld aan somberheid, weinig zelfvertrouwen, twijfels over jezelf of het gevoel er 'niet toe te doen'. Dan kun je je aanmelden voor deze behandelgroep schematherapie.


Behandeling in een groep heeft een grote meerwaarde. Met je groepsgenoten en met hulp van de groepstherapeuten kun je patronen leren herkennen en doorbreken. Je kunt in een groep ook oefenen met een andere manier van denken of je gedragen. Misschien zie je op tegen behandeling in een groep. Misschien vind je het lastig om je open op te stellen of anderen te vertrouwen. Maar juist in een groep kun je goed werken aan waar je in het dagelijks leven tegen aanloopt. De groepstherapeuten zorgen daarom voor een veilige omgeving waarin je met elkaar werkt aan ieders eigen thema's en valkuilen. Deze groep is speciaal voor mensen met een adoptieachtergrond.

Schematherapie is een vorm van psychotherapie gericht op het herkennen van de eigen valkuilen en het erkennen van en kunnen reageren op de eigen behoeften. Wat heb je in het verleden meegemaakt en wat herhaalt zich in het hier en nu? Wat heb je nu nodig? We werken met technieken die helpen bij 'weten en beter begrijpen' en met technieken die gaan over 'voelen en ervaren'.

Neem contact met ons op als je meer wil weten. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 078 - 303 03 35.


Nancy van der Borg en Reneé Uittenbogaard



Terug

De ouder aan het woord

"Een persoonlijke, positieve benadering. Er werd echt naar ons geluisterd en naar de situatie van Yin en ons gekeken, de adviezen waren goed toe te passen. We merkten heel snel verbetering"