voor ouders

Basic Trust Panningen

Adres:
Kerkstraat 11 (geen postadres)
Postcode/Plaats:
5981CD Panningen
Hans van der Ham
GZ-psycholoog, orthopedagoog, Kinder- en jeugdpsycholoog NIP, EMDR therapeut Europe Practitioner.

Ingeschreven in het BIG register van GZ-psychologen onder nummer: 89063842325

Mail mij veilig via Zivver
Chantal Janssen
GZ-Psycholoog/ Orthopedagoog

Ingeschreven in het BIG register van GZ-psychologen onder nummer: 99918325425

Mail mij veilig via Zivver
Rian Kierkels
GZ-psycholoog

Ingeschreven in het BIG register van GZ-psychologen onder nummer 29920942025

Mail mij veilig via Zivver
Marian Sijben
Contextueel therapeut

Ingeschreven in SKJ-register onder nummer 110023404


Mail mij veilig via Zivver
Afspraken
Afspraken zijn mogelijk op maandag t/m vrijdag

Specialisaties
Naast de Basic Trust methode zijn wij gespecialiseerd in traumabehandeling, EMDR, cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

Wachttijd
Wachttijd tot intake bedraagt momenteel langer dan drie maanden. Voor meer informatie over de wachtlijst kunt u via de mail contact opnemen met Marian Sijben.

Overig
Alle behandelaren zijn BIG- of SKJ geregistreerd. Dit betekent dat zij zich houden aan de beroepscode voor pedagogen en onderwijskundigen en moeten voldoen aan richtlijnen voor bijscholing, intervisie en supervisie.

Kwaliteitskeurmerk
Sinds 2018 is met goed gevolg gevisiteerd door het NIP

Het telefoonnummer en postadres zijn opvraagbaar via mail.

Klachten
De behandelaren van Basic Trust Panningen zijn aangesloten bij een klachtenregeling vanuit de eigen vakgroep. Onderstaand vindt u achter elk van de Basic Trust behandelaren de link naar de betreffende klachtenregeling.

Hans van der Ham, Chantal Janssen en Rian Kierkels zijn aangesloten bij Klachtenportaal Zorg.
Bent u ergens ontevreden over, of heeft u een klacht over mijn zorg? Ik ga graag met u in gesprek en op zoek naar een oplossing.
Wilt of kunt u de klacht niet bespreekbaar maken met mij, of wenst u onafhankelijke ondersteuning hierbij, dan kunt contact opnemen met Klachtenportaal Zorg. Klachtenportaal Zorg is een externe organisatie waar ik ben aangesloten om onvrede en klachten over mijn zorg te helpen oplossen.

Heeft u uw klacht of onvrede opgestuurd, dan beoordeelt Klachtenportaal Zorg of deze voldoet aan de voorwaarden deze in behandeling te nemen en welke procedure erbij past. Als er informatie ontbreekt of onduidelijk is, nemen zij contact met u op om het volledig te maken en ervoor te zorgen dat de klachtenprocedure goed opgestart wordt.

Wilt u advies over hoe u om kunt gaan met een situatie waar u ontevreden over bent? Ook dan kunt u contact opnemen met Klachtenportaal Zorg. U start dan nog geen procedure op.

Geef uw klacht door met het klachtenformulier op de website van Klachtenportaal Zorg. U kunt ook een e-mail sturen aan info@klachtenportaalzorg.nl. Weet u niet welke klachtenprocedure voor u geldt? Ook daar kan Klachtenportaal Zorg u mee helpen. Het doel blijft het oplossen van onvrede en klachten.

Marian Sijben
Aangesloten bij SCAG, via het NVPA bereikbaar via https://nvpa.org/klacht-indienen
Terug

De ouder aan het woord

"Een persoonlijke, positieve benadering. Er werd echt naar ons geluisterd en naar de situatie van Yin en ons gekeken, de adviezen waren goed toe te passen. We merkten heel snel verbetering"