voor professionals

vragenlijsten

ARI-CP 2-5 jaar
De ARI-CP 2-5 (Attachment Relationship Inventory - Caregiver Perception 2-5 years) is ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met Basic Trust. De ARI-CP 2-5 geeft een beeld van hoe opvoeders de gehechtheidsrelatie met hun kind van 2 t/m 5 jaar ervaren. De ARI-CP 2-5 presenteert een profiel van de mate waarin de opvoeders zichzelf en/of hun kind herkennen in uitspraken over kenmerken van veilige, vermijdende, ambivalente en gedesorganiseerde gehechtheidsrelaties. De ARI-CP 2-5 bestaat uit 48 items. In de handleiding staat beschreven hoe het instrument gebruikt kan worden en is informatie opgenomen over de betrouwbaarheid en validiteit. Het instrument is gratis beschikbaar voor gebruik buiten Basic Trust. Voor de downloads, klik hier.
 
AISI - 2-5 jaar
De AISI (Attachment Insecurity Screening Inventory) 2-5 jaar is ook voor gebruik buiten Basic Trust beschikbaar. De AISI is de opvolger van de GIH (Globale Indicatielijst Hechting) 0-18 jaar, maar dan voor de leeftijd van 2-5 jaar. De AISI is verder ontwikkeld en verbeterd door Basic Trust op basis van onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en vervolgens genormeerd en gevalideerd door onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. Het blijkt een valide en betrouwbare lijst te zijn, die screent op de aanwezigheid van hechtingsproblemen bij kinderen. De AISI kan in korte tijd door opvoeders ingevuld worden. Het betreft slechts 20 items. Voor bestelling van de AISI 2-5 jaar, klik hier.

AISI - 6-12 jaar
De AISI (Attachment Insecurity Screening Inventory) 6-12 jaar is het vervolg op de AISI 2-5 jaar. Eerste onderzoek naar de betrouwbaarheid en interne structuur van de AISI 6-12 jaar door de Universiteit van Amsterdam laat positieve resultaten zien. Ook de AISI 6-12 jaar screent op de aanwezigheid van hechtingsproblemen bij kinderen. Voor bestelling van de AISI 6-12 jaar, klik hier.

GIH 13-18 jaar
Voor kinderen in de leeftijd van 13-18 jaar blijft de GIH (Globale Indicatielijst Hechting) beschikbaar. Deze is aangepast aan deze leeftijdscategorie. De komende jaren zal ook deze versie verbeterd worden, met hulp van de Universiteit van Amsterdam. Voor bestelling van de GIH 13-18 jaar, klik hier.
 
Terug

trainingen en presentaties

Kalender

April
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo

professional aan het woord

"Toen Basic Trust ook bij de behandeling betrokken raakte, leverde dat veel op. De interventies leken heel simpel leken maar waren blijkbaar toch nodig om verder te komen."