Informatiepagina
Tijdens de intake luisteren wij zorgvuldig naar de vragen en zorgen in uw gezin, zodat we weten wat uw kind in zijn emotionele rugzak meedraagt. Is uw kind ouder dan 12 jaar, dan is hij of zij actief betrokken bij de intake. Is uw kind 16 jaar of ouder dan moet hij/zij toestemming geven om opvoeders te betrekken bij de intake. De intake bestaat doorgaans uit vier contactmomenten.
- In het eerste gesprek praten we over welke zorgen jullie hebben, wat de aanpak tot op heden is, wat er goed gaat en waar jullie ons voor nodig hebben. Met elkaar stellen we doelen op voor de behandeling. We vragen u en uw kind enkele vragenlijsten in te vullen.
- In het tweede gesprek bespreken we aan de hand van de vragenlijst ‘voorgeschiedenis’ welke aandachtspunten er zijn in de ontwikkeling uw gezin en uw kind. We vertellen veel over wat belangrijk is in de ontwikkeling van een kind naar een jongere puberteit.
- In het derde contact maken we een video opname van een gezinsmoment, observeert de intaker een gezinsmoment of vindt er een gezinsgesprek plaats, afhankelijk van de leeftijd van uw kind.
- In het adviesgesprek bespreken wij met u en/of uw kind wat ons opvalt in de voorgeschiedenis en hoe dit mogelijk invloed heeft op hoe het nu gaat. Ook bespreken we wat opvalt in de ingevulde vragenlijsten. Tenslotte bespreken we het behandelplan waarin staat waar we aan gaan werken en hoe, hoelang dit waarschijnlijk duurt en wat we denken dat het resultaat van de behandeling zal zijn.