locatie Geleen

Adres:
Gewandeweg 5
Postcode/Plaats:
6161 DJ Geleen
Telefoonnummer:
06 28 29 72 19
Veronique Erkens-Waucomont
Klinisch psycholoog K&J | Psychotherapeut K&J | Kinder- en jeugdpsycholoog NIP | Docent GZ Opleiding RINO Groep | Waarnemend praktijkopleiderPT binnen Basic Trust | EMDR practioner i.o. | Theraplay Coach i.o.
Ingeschreven in het BIG-register voor klinisch psychologen onder het nummer: 19910571625
Ingeschreven in het BIG-register voor psychotherapeuten onder het nummer: 39910571616
Mail mij veilig via Zivver

Werkzaam op maandag tot 13.00 uur en op donderdag tot 17.00 uur in Geleen.
Op dinsdag tot 17.00 uur en op vrijdag tot 13.00 uur in Sint Joost.

De praktijk richt zich specifiek op hechting gerelateerde en trauma gerelateerde problematiek bij kinderen en jeugdigen van 0 tot 18 jaar. Hiervoor wordt de Basic Trustmethode ingezet, waarin ouders of verzorgers sensitief worden gemaakt op hechtingssignalen bij het kind. Ze leren hoe ze hierop kunnen reageren zodat hun kind kan groeien in zijn of haar basisvertrouwen. Vervolgens heeft een vergroting van het zelfvertrouwen een positieve invloed op de sociaal-emotionele en/of gedragsproblemen. Niet alleen bij biologisch eigen kinderen, maar ook voor pleeg- en geadopteerde kinderen is deze methodiek zeer effectief. De Basic Trust Methode is erkend door het NJI.

Kinderen en jongeren met verminderd basisvertrouwen/hechtingsproblematiek hebben dikwijls in hun vroege jeugd traumatische ervaringen beleefd. In de behandeling wordt naast de inzet zet van de Basic Trustmethode voornamelijk integratief gewerkt en wordt gebruik gemaakt van o.a. EMDR, Write junior (een vorm van schrijftherapie), elementen van de Theraplay, elementen vanuit Een taal erbij, schematherapie en cognitieve gedragstherapie.

Via doorverwijzing van huisarts, CJG of Bureau Jeugdzorg, kunnen cliŽnten diagnostiek en behandeling genieten. De praktijk heeft contracten met de gemeenten in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Uiteraard bestaat ook altijd de mogelijkheid om jezelf aan te melden en het traject te financieren.

De praktijk is in april 2019 gevisiteerd door het NIP en voldoet daarmee aan de professionele standaard. Eveneens beschikt de praktijk over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut GGZ en een privacy policy, hetgeen op verzoek is in te zien.
Terug

professional aan het woord

"Toen Basic Trust ook bij de behandeling betrokken raakte, leverde dat veel op. De interventies leken heel simpel maar waren blijkbaar toch nodig om verder te komen."