brochures

Verminderd basisvertrouwen en hechtingsproblematiek op school

Uitgebreide en fraai vormgegeven brochure voor leerkrachten van het basisonderwijs over kinderen met verminderd basisvertrouwen of gezinnen waar problematische gehechtheid speelt. Waar kunt u als leerkracht op letten? Hoe zien gedrag en emoties eruit dat bij deze problematiek past? Wat doet u beter wel en wat beter niet. Met achtergrond informatie en tips waar u direct mee aan de slag kunt.

Voor bestelling van deze brochure, klik hier.Rouw bij geadopteerde kinderen

Uitgebreide en fraai vormgegeven brochure voor opvoeders over de begeleiding van uw kind wanneer het rouwt om het afgestaan en geadopteerd zijn en gemis ervaart van de biologische ouders. Of wanneer opvoeders zich er zorgen over maken dat hun kind juist helemaal niets of weinig uit over rouw of verdriet. Met achtergrond informatie en praktische adviezen hoe mede deze kwetsbare emoties om te gaan. Informatief voor zowel ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd als voor ouders van oudere kinderen (middelbare school).

Voor bestelling van deze brochure, klik hier.


Rouw bij kinderen in pleegzorg

Een uitgebreide brochure voor opvoeders van een kind dat rouwt om verliezen die zijn geleden rondom uithuisplaatsing. Ook informatief als opvoeders zich juist zorgen maken omdat hun kind weinig uit of laat zien over rouw, verdriet of gemis van de van de biologische ouders. Met achtergrond informatie en praktische adviezen hoe met deze kwetsbare emoties om te gaan.

Deze brochure is momenteel in herdruk. U kunt aangeven dat u ge´ntesseerd bent zodat wij u kunnen informeren als deze brochure weer beschikbaar is. Klik hier.

Begeleiding van uw oudste als u nog een keer gaat adopteren

Een informatieve brochure die u kunt lezen ter voorbereiding op een tweede adoptieprocedure. Hoe kunt u uw oudste kind in dit proces betrekken en waar kunt u op letten. In deze brochure leest u er meer over en vindt u handige tips.

Deze brochure is momenteel in herdruk. U kunt aangeven dat u ge´ntesseerd bent zodat wij u kunnen informeren als deze brochure weer beschikbaar is. Klik hier.
Terug

professional aan het woord

"Toen Basic Trust ook bij de behandeling betrokken raakte, leverde dat veel op. De interventies leken heel simpel maar waren blijkbaar toch nodig om verder te komen."